Cari Blog Ini

10 Mac 2022

Adsense Diluluskan Kembali

 

Begitulah.

Kalau kita menulis blog dan mengharapkan sedikit habuan daripada usaha kita, AdSense daripada Google merupakan suatu saluran yang mudah untuk kita capai hasrat kita. Hobi-hobi jugak kan, kalau hobi mendatangkan hasil, lagi bersemangat. 

Ceritanya, KA ni dah lama sebelum ni meninggalkan blog ni sehinggakan AdSense membatalkan iklan-iklan yang ada di blog ni. Bila KA rasa macam KA nak aktif balik berblog, KA apply balik. Sebelum ni domain pun tak renew dan pernah tukar domain ke KunangKota. Itupun expired sebab memang tak menulis sangat. 

Bila bermula balik guna url stanzaku.blogspot.com, KA mohon balik untuk serve iklan dari Google AdSense. Dah lulus dah. Lepas tu KA buat domain dot com ni, kena mohon balik. First trial, tak approved tanpa sebab yang boleh KA baiki. Dua tiga hari lepas baru mohon balik dan sertakan dengan feedback siap screenshot lagi bagitahu ini blog sama cuma tukar dari domain blogspot ke custom domain. 

Alhamdulillah... Hari ni dapat email AdSense dah approve balik. 

Sama-sama lah kita bertambah semangat untuk berblog ya. 

15 ulasan:

  1. Alhamdulillah
    Semoga boleh menjana pendapatan sampingan

    BalasPadam
  2. Tahniah KA. Semoga terus sukses dalam dunia blogging.

    BalasPadam
  3. wah tahniah. mama tumpang gembira. mama dah cerai talak 3 dgn GA yang byk kerenah tu haha

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah.. Tahniah KA..

    BalasPadam
  5. semoga terus bersemangat untuk berkarya melalui blog

    BalasPadam
  6. Oooo... begitu ceritanya ya. Kalau begitu memang kena konsisten menulis lah kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harapnya begitulah. Terima kasih singgah ye Amie:)

      Padam
  7. Alhamdulillah..semoga terus sukses!

    BalasPadam

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.